Gevulde champignons

Nooit gedacht dat een champignon zo lekker kan zijn. Een heerlijk smaak door de combinatie van kruiden, kaas en saus en ook mooi om te zien in het krokante jasje van spek en de goud-bruine kleur die door het roken ontstaat.

Hiermee verras je iedereen.

Ideaal als voorgerecht.

 

Methode: Indirect 

BBQ-dome temperatuur: 180C

Griltijd: ca. 25 minuten (tot het spek lekker krokant is)
Kerntemperatuur: n.v.t.

Benodigdheden: n.v.t.

 

 Ingrediënten:

  • uitgaande van 8 personen
  • 200 gram Monchou
  • 8 grote champignons, liefst portobellos
  • 8 plakjes ontbijspek
  • 1 kleine rode uit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel kruiden paneermeel
  • 4 eetlepels BBQ saus naar smaak (bv Honey Chipotle)
  • 1 theelepel whorcestersaus

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de steel uit de champignons, zodat er een mooie ronde opening ontstaat.
  2. Rol rondom de champignon een plakje ontbijtspek
  3. Snijd de ui, knoflook en peterselie fijn en meng deze met de monchou, BBQ-saus en kruidenpaneermeel goed door elkaar.
  4.  Doe het mengsel in de opening van de champignon en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan.
  5.  Plaats de champignons voor indirecte bereiding op de BBQ
  6. Voeg een handje rooksnippers toe op de houtskool en sluit het deksel.
  7.  Laat champignons circa 25 minuten garen totdat het spek een mooie kleur heeft gekregen.

 

Natuurlijk kun je variëren met de inhoud van het mengsel, maak het bv zoeter door het weglaten van de worcestersaus en een andere BBQ saus of gratineer de champignon met een topje van geraspte kaas.
Een vegetarische variant is ook te bedenken door het ontbijtspek te vervangen door dunnen plakjes courgette.  

 

Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.