S"mores dip

S'mores is een populair gerecht in o.a. de Verenigde staten, Mexico en Canada  dat aan het kampvuur gegeten wordt, bestaande uit een marshmallow en een laagje chocolade tussen twee koekjes.  In het boek "Smokey Goodness" van Jord Althuizen is hier een heel mooie recept van te vinden. De "snelle" variant hierop beschrijf ik hier beneden.

 

Kleine calorie bom......maar oh zo lekker.... 

 

Methode: Indirect

BBQ-dome temperatuur: 200C of hoger

Griltijd: ca. 15 minuten (tot marshmellows smelten en mooie bruine kleur krijgen)
Kerntemperatuur: n.v.t.

Benodigdheden: aluminium bakje

 

 Ingrediënten:

  • 12 marshmellows
  • zakje chocolade druppels (fondue)
  • hazelnoot dip (ijs garnering)
  • caramel blokjes (ijs garnering)
  • karamelsaus 
  • koekjes (bv volkoren)

Bereidingswijze:

  1. vul de bodem van het aluminium bakje met de chocolade druppels.
  2. voeg een handje vol hazelnoot dip en karamelblokjes toe.
  3. verdeel de marshmellows hierover.
  4. schenk wat karamelsaus over de marshmellows.
  5. plaats het bakje in de BBQ (indirecte hitte) en sluit het deksel
  6. na. ca. 10-15 minuten zullen de marshmellows gesmolten zijn en een mooie bruine krijgen, het toetje is klaar.
  7. plaats het bakje op tafel en dip met koekjes in deze heerlijkheid.

Let er bij dit gerecht op dat het bakje niet te lang op de BBQ staat omdat anders de chocolade gaat korrelen.

Door het deksel van de BBQ dicht te laten straalt een deel van de warmte van het deksel terug op de marshmellows waardoor deze vlotter smelten en ook de mooie goudbruine kleur krijgen. Hoe je van rook smaak, voeg dan een paar houtsnippers toe aan de houtskool zodat je gaat smoken.

 

Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.