Bezopen Ananas

Hik...….deze ananas heeft echt een slokje teveel op, maar hmmmm wat is die heerlijk.

 

Dit nagerecht is redelijk eenvoudig te maken waarbij je naar eigen smaak en fantasie kunt variëren met de ingrediënten.
Op elk type BBQ te bereiden op directe wijze.

Het lastigste is nog het verwijderen van de harde kern, ik gebruik hiervoor een appelboor en een lang dun mes.

 

Methode: Direct. 

BBQ-dome temperatuur: 200C of hoger

Griltijd: ca. 1,5uur (Bij hogere temperatuur gaat het natuurlijk sneller
Kerntemperatuur: n.v.t.

Benodigdheden: appelboor, lang dun mes, 4 saté prikkers, scherp mes.

 

 Ingrediënten:

  • 1 ananas
  • Rum
  • 2 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • 2 theelepels kaneel (of een kaneelstokje)
  • 2 theelepels bruine suiker

Bereidingswijze:

  1. Onthoofd de ananas met een scherp mes en bewaar dit deel als deksel
  2. snij de harde kern uit de ananas, gebruik hiervoor bv de appelboor en/of een lang dun mes, let we wel op dat je niet door de onderkant snijd en laat zeker 1 cm bodem over.
  3. Doe de Steranijs, kruidnagels, kaneel en bruine suiker in de ananas en schenk deze vervolgens vol met de rum.
  4. Plaats de bovenkant van de ananas weer terug en zet deze vast met 4 saté prikkers.
  5. Bereid de BBQ voor op 200C
  6. Plaats de Ananas boven de hitte bron (directe bereiding) en sluit het deksel van de BBQ.
  7. Na ca. anderhalf uur is je toetje klaar (langer mag ook natuurlijk, des te meer smaak van rum en des te zachter wordt de ananas.

Als je het deksel er vanaf haalt kun je de resterende rum opvangen, waarna de ananas in schijfjes van ca. 1cm snijdt.

Lekker om hierbij wat ijs en slagroom te nemen, maar enkel en alleen de ananas is zeker al het smullen waard.

 

Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.