Hik...….deze ananas heeft echt een slokje teveel op, maar hmmmm wat is die heerlijk.
Dit nagerecht is redelijk eenvoudig te maken waarbij je naar eigen smaak en fantasie kunt variëren met de ingrediënten.
Op elk type BBQ te bereiden op directe wijze.
Het lastigste is nog het verwijderen van de harde kern, ik gebruik hiervoor een appelboor en een lang dun mes.
Methode: Direct.
BBQ-dome temperatuur: 200C of hoger
Griltijd: ca. 1,5uur (Bij hogere temperatuur gaat het natuurlijk sneller
Kerntemperatuur: n.v.t.
Benodigdheden: appelboor, lang dun mes, 4 saté prikkers, scherp mes.
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Als je het deksel er vanaf haalt kun je de resterende rum opvangen, waarna de ananas in schijfjes van ca. 1cm snijdt.
Lekker om hierbij wat ijs en slagroom te nemen, maar enkel en alleen de ananas is zeker al het smullen waard.
Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.
Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.