Spareribs wie kent ze niet?
Heerlijk als ze op een low-and-slow methode gegaard worden en de botjes bijna van zelf los geraken. De bereiding op de 3-2-1 methode laat zien dat iedereen dit kan leren. De bereiding
volgens de 3-2-1 methode duurt (3+2+1=) 6uur, maar dan heb je ook het gewenste resultaat. De inzet van een houtskool BBQ of smoker is aan te raden i.v.m. het smoken, maar natuurlijk kan deze
methode ook op een gas-BBQ toegepast worden.
Belangrijk om te weten is dat deze methode goed werkt met dik bevleesde spareribs, liefst met ketting (een vet rand), van 750 tot 900 gram. Meestal bestel ik ze bij
b.v. BBQuality of Beef&Steak waar je deze bevroren kunt
laten bezorgen. Om de spareribs mooi naast elkaar te plaatsen gebruik ik de "Variera" RVS dekselhouder van Ikea .
Methode: Low-and-slow / indirect
BBQ-dome temperatuur: ca. 100C
Griltijd: ca. 6uur
Kerntemperatuur: ca. 85C
Benodigdheden: spareribrekje, vork, zilverfolie, grote ziplockers
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.
Opmerking:
I.p.v. 1 uur zoals in stap 11 beschreven kan hier ook vanaf geweken worden waarbij ze enkel voor 30 minuten worden terug geplaatst om vervolgens nogmaals ingelakt te worden met de BBQ saus en ze kort (5-10 minuten) direct boven het vuur te grillen. op die manier wordt het korstje iets krokanter omdat de saus nog meer karameliseert
Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal reageren.
Dit gerecht is ook terug te vinden op het BBQgenot YouTube kanaal