Gegrilde aubergines met daarop een portie romige baba ganoush, gebakken halloumi en partjes vijgen in een scheutje ahorn siroop

Dit heerlijke gerecht komt van beaufood.nl en is een echt smaakbom die op onderstaande wijze heel goed op de BBQ te bereiden is.

 

Methode:  deels direct, deels indirect. 

BBQ-dome temperatuur: ca. 180C

Griltijd: ca. 30 minuten
Kerntemperatuur: n.v.t.

Benodigdheden: gietijzeren pan,

 

 

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 aubergines
  • 200 gram halloumi 
  • 2 flinke eetlepels baba ganoush (of baba anoesch, bij o.a. de Jumbo te verkrijgen in een bakje in de koeling) 
  • 1 tl koriander poeder
  • 4 verse vijgen
  • Snufje kaneel
  • 1 EL ahorn siroop
  • 2 EL bosvruchtenjam
  • 2 EL gehakte amandelen
  • olijfolie, peper en zout

Voorbereiding:

  1. 1.     Bereid de BBQ voor op een temperatuur van ca. 180C

  2. 2.  Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruiselings in. besprenkel de helften met olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en korianderpoeder.

  3. 3.  Snijd de halloumi in dunne plakjes.

  4. 4.  Snijd de vijgen in partjes.

Bereiding:

  1. Leg de Aubergines op de BBQ en gril deze ca. 20 minuten met gesloten deksel (draai ze regelmatig om).
  2. 1Leg de aubergines indirect en plaats de gietijzeren op directe wijzen op de BBQ, giet een flink scheutje olijfolie in de pan
  3. Bak de halloumi aan beide kanten goudbruin en haal deze weer uit de pan.
  4. Leg de vijgen erin, voeg ahornsiroop toe, samen met een scheutje water en een snufje kaneel. Schep de vijgen enkele keren om laat ze ca. 4 minuten bakken in de pan met gesloten deksel, zodat de temperatuur niet te hoog oploopt.

Serveren:

Haal de aubergines van de bbq en druppel er nog een beetje ahornsiroop overheen en leg ze op een bord.
Verdeel de baba ganousch, halloumi en warme vijgen eroverheen.
Maak het geheel af met een lepel bosvruchtenjam en de gehakte amandelen

 

Een heerlijk vegetarisch gerecht vol van smaak en vitamines, gezond en lekker.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.