Gegrilde aubergines met daarop een portie romige baba ganoush, gebakken halloumi en partjes vijgen in een scheutje ahorn siroop
Dit heerlijke gerecht komt van beaufood.nl en is een echt smaakbom die op onderstaande wijze heel goed op de BBQ te bereiden is.
Methode: deels direct, deels indirect.
BBQ-dome temperatuur: ca. 180C
Griltijd: ca. 30 minuten
Kerntemperatuur: n.v.t.
Benodigdheden: gietijzeren pan,
Ingrediënten voor 2 personen:
Voorbereiding:
1. Bereid de BBQ voor op een temperatuur van ca. 180C
2. Halveer de aubergines en snijd het vruchtvlees kruiselings in. besprenkel de helften met olijfolie en bestrooi ze met peper, zout en korianderpoeder.
3. Snijd de halloumi in dunne plakjes.
4. Snijd de vijgen in partjes.
Bereiding:
Serveren:
Haal de aubergines van de bbq en druppel er nog een beetje ahornsiroop overheen en leg ze op een bord.
Verdeel de baba ganousch, halloumi en warme vijgen eroverheen.
Maak het geheel af met een lepel bosvruchtenjam en de gehakte amandelen
Een heerlijk vegetarisch gerecht vol van smaak en vitamines, gezond en lekker.
Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.