Coquilles spiesje

Een heerlijke snack die snel bereid kan worden op zowel een gas-, als houtskool BBQ. 

Indien je gebruik maakt van een St.Jakobs schelp snijd dan de coquille los van de schelp en gebruik enkel het witte "vlees", verwijder dus de overige ingewanden die zich rondom dit witte "vlees" bevinden. Indien je de coquilles wilt bestellen kijk dan eens bij b.v. BBQuality waar je deze bevroren kunt laten bezorgen.

 

Methode: High-and -fast  / Direct. 

BBQ-dome temperatuur: ca. 200C

Griltijd: ca. 5 minuten
Kerntemperatuur: ca. 46C

Benodigdheden: spiesje

 

 Ingrediënten:

  • 4 coquilles
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • gember siroop
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1.  leg de (ontdooide) coquilles korte tijd op wat keukenpapier zodat het overtollige vocht verdwijnt. 
  2.  wikkel om elke coquille plakje ontbijtspek en rijg ze vervolgens aan het spiesje.
  3.  bestrijk aan een kant de coquilles met de gember siroop en strooi hier vervolgens wat (vers gemalen) zout en peper overheen.
  4. draai het spiesje om en herhaal stap 3.
  5. bereid de bbq voor op ca. 200C.
  6. plaats het spiesje direct boven de hitte bron op het rooster voor ca. 2,5 minuten aan elke kant.
  7. het spek wordt knapperig en de coquille blijft lekker mals (meet eventueel de  kern-temperatuur, bij 46C zijn ze klaar).

Veel plezier met de bereiding, en laat het smaken.

 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn m.b.t.. dit gerecht, gebruik dan de contact pagina en ik zal zo snel als mogelijk reageren.

 

Dit gerecht is ook terug te vinden op het BBQgenot YouTube kanaal